Til toppen
Ny hund i huset – hva bør du ha hjemme?

Ny hund i huset – hva bør du ha hjemme?

Det er mange ting å passe på når du får deg ny hund i hus. Er det første gang du har hund anbefaler vi at du melder deg på valpekurs og skaffer deg en fast veterinær som kan følge opp hunden din. Da har du trygge steder å søke råd når det er noe du lurer på! For med mye glede følger også mye ansvar. Her er en oversikt over hva våre veterinærer anbefaler at du alltid har hjemme til din nye bestevenn.

Hvordan gjøre overgangen til nytt hjem best mulig for valpen din?

Å bytte ut trygge mamma med en ny flokk, nye lyder og nytt sted vil alltid være stressende for en liten valp. Det er heldigvis flere ting du kan gjøre for å lette overgangen. Et triks jeg er spesielt glad i er å bruke feromoner for alt det er verdt. Feromoner er spesielle luktstoffer som ofte knyttes til atferdssenteret i hjernen. I Adaptil halsbånd junior finnes de samme beroligende feromonene som tispa skiller ut når valpene er i nærheten og gir hunden din ekstra trygghet på vei inn i sitt nye liv. 

I tillegg til dette er det selvsagt viktig at hunden har en plass å ligge som er bare dens. Her skal den få ligge i ro om den ønsker det.

Du bør også snakke med oppdretter eller veterinær om fôr, og passe på å ha kjøpt inn dette før valpen kommer i hus. Likevel er det ikke uvanlig at valper reagerer med løs mage på stresset forbundet med flyttingen. For å forebygge dette er det lurt å gi ZooLac propaste to ganger daglig fra første stund. ZooLac propaste har i kliniske studier vist svært gunstige effekter på å opprettholde en sunn tarmflora og forebygge diare. Skulle det likevel toppe seg og rikelig med brune flekker på parketten er et faktum, er det lurt å også ha en tube ZooLac Multipaste som et ess i ermet. ZooLac Multipaste inneholder aktivt leirmineral og vil stoppe diare raskt.

Les mer om Zoolac her!

 

Dette trenger du hjemme til stell av valpen din

Når det kommer til mer praktiske ting, er dette listen over ting du bør ha hjemme:

  • En god klotang. Her må du prøve deg frem litt for å finne en du liker, og som passer både størrelsen på hunden din og hendene dine. Vår dyrepleier og veterinær i VESO har sin soleklare favoritt i Millers Forge klotang. Husk også på at du må bytte klotang etter noen år, eller få noen til å slipe den opp. En sløv klotang gjør jobben med kloklipp vanskelig for alle parter.

  • Har du en rase med hudfolder på nesen, i leppene, eller ved halen? Da er det lurt å legge seg til gode vaner med en gang. Disse områdene bør renses daglig med for eksempel CLX Pocket Wipes.

  • En sjampo tilpasset hund. Husk at hunder ikke er mennesker, og at sjampoer til mennesker ikke er tilpasset verken ømfintligheten i hundens hudceller eller dens meget sensitive nese. Selv har jeg som regel Douxo S3 Calm Sjampo hjemme på badet til min hund. Den fungerer godt som en sjampo i hverdagen til friske hunder.

  • Begynn tidlig med tannpuss! Det er veldig nyttig å lære valpen fra et tidlig stadie at tannpuss er gøy. Start med å la valpen smake på tannkremen og gjør det til kos og lek. Da vil du kunne forebygge tannstein betraktelig. Et tannhygienesett fra Virbac kan være lurt å ha hjemme!

Les mer om vask av hund her.

  • En mild ørerens. Med dette mener vi ikke at ører skal renses i tide og utide, men at det ofte er behov en gang i måneden, eller etter bading.  Epi-Otic fra Virbac er god å ha, og passer til alle hunder. Gir veterinæren din beskjed om noe mer tilpasset din hund er det selvsagt dette du skal lytte til.

Les mer om øreproblematikk her!

 

Dette bør du ha hjemme om uhellet er ute og hunden din blir syk eller skadet

La oss krysse fingrene og håpe at dette er ting som blir liggende ubrukt i en skuff. Likevel – det er godt å være forberedt. Da møter man de ubehagelige situasjonene langt bedre rustet.

  • Lagre nummer til veterinær på telefonen din. Pass også på å spørre om veterinæren din har vakt, eller hvem du bør kontakte på kveld og helg. Lagre dette nummeret også!

  • Et godt førstehjelpsskrin tilpasset hund. Er du mye ute på tur eller i bil anbefaler vi å ha et der også. Se VESO’s egne førstehjelpsskrin her!

  • Termometer til måling rektalt. Pannetermometer til mennesker vil IKKE fungere på våre venner med pels. Prøv f.eks. Microlife Febertermometer.

  • Overtrekk til termometer gjør jobben langt mindre grisete.

  • Sårspray

  • Blodstopp


VESO Førstehjelpspakke til Dyr Liten, 1 stk

Liten Førstehjelpspakke til å ha i stallen, til tur, i bilen eller hjemme dersom ulykken er ute.
600916

Epiotic Ørerens Hund & Katt, 125 ml

Mild ørerens til hund og katt. Egner seg godt til forebyggende rens og i tilfeller der jevnlig rens er påkrevd.
816616

Douxo S3 Calm Shampoo, 200 ml

Sjampo for bruk på følsom hud hos hund, katt og hest. Fuktighetsgivende og mykgjørende med balsameffekt.
935565

Virbac Tannhygiene Sett til Hund og Katt, 1 sett/ 70 g

Et sett med tannbørste, fingerbørste og tannkrem spesialtilpasset hund og katt.
848491

IKKE BRUK Microlife Feberterm Baby (UTGÅTT), 1 stk

Termometer med kort sonde, ypperlig til bruk på mindre hunder og katter.
995696

Tempasept Termometerbeskytt, 50 stk

Beskyttelsestrekk til termometer.
915133

IKKE BRUK Blodstoppspray Norgesplaster (UTGÅTT), 50 ml

Stopper blødningen raskt og reduserer ny blødning.
992007

IKKE BRUK Vetramil Sårspray m/ Honning til Dyr (UTGÅTT), 20 ml

Honningsbasert spray med eteriske oljer til dyr.
600950A