Til toppen

HUND

Velkommen til hundenes egen side her hos oss i VESO Apotek! Her finner du alt du trenger til hunden din av produkter til sårpleie, pelsstell, tann- og munnhelse og mye mer. Her finner du også kosttilskudd, og stressdempende produkter og selvsagt alt av sjampoer, wipes og kremer til hund. Hos oss i VESO finner du kun produkter som våre  veterinærer kjenner fra klinikken, og eget bruk, og selvsagt er de alle utelukkende fra gode og trygge leverandører. Kun det beste er godt nok for dem med poter! Hos oss skal du som kunde alltid være trygg på at vi har sikre produkter til din beste venn. 

Tilbud

Veggiedent Zen til Hund XS, 15 stk

Tyggepinner for god munn- og tannhygiene kombinert med en beroligende effekt av L-theanin fra grønt te. Kampanjevare grunnet kort holdbarhet til 30.04.2021
600934
Tilbud

Veggiedent Zen til Hund S, 15 stk

Tyggepinner for god munn- og tannhygiene kombinert med en beroligende effekt av L-theanin fra grønt te. Kampanjevare grunnet kort holdbarhet til 30.04.2021
600933
Tilbud

Veggiedent Zen til Hund M, 15 stk

Tyggepinner for god munn- og tannhygiene kombinert med en beroligende effekt av L-theanin fra grønt te. Kampanjevare grunnet kort holdbarhet til 30.04.2021
600932
Tilbud

Veggiedent Zen til Hund L, 15 stk

Tyggepinner for god munn- og tannhygiene kombinert med en beroligende effekt av L-theanin fra grønt te. Kampanjevare grunnet kort holdbarhet til 31.05.2021
600931

Dasuquin Tyggetab til Hund<25 kg, 80 stk

Fôrtilskudd for ledd med glukosamin, kontroitin og ASU til hund.
801168

Dasuquin Tyggetab til Hund>25 kg, 80 stk

Fôrtilskudd for ledd med glukosamin, kontroitin og ASU til hund.
968737

VESO Førstehjelpspakke til Dyr Stor, 1 stk

Stor Førstehjelpspakke til å ha i stallen, til tur, i bilen eller hjemme dersom ulykken er ute.
600915

VESO Førstehjelpspakke til Dyr Liten, 1 stk

Liten Førstehjelpspakke til å ha i stallen, til tur, i bilen eller hjemme dersom ulykken er ute.
600916

Aptus Relax Tyggebit, 30 stk

Fôrtilskudd til hund og katt som bidrar til å redusere stressrelatert adferd.
980408

Aptus Bucadog Tannpasta, 70 g

Enzymbasert munnhygenisk pasta til hund.
901659

Zoolac Multipaste, 32 ml

Fôrtilskudd ved akutt diaré til alle dyr.
867098A
Førstehjelp hos hund; Sår, kutt og blødninger

At hunder får sår, er en kjensgjerning for oss hundeiere. Det er fort gjort enten i et basketak med en annen hund, etter et tråkk på et skarpt skjell ...

Spør våre veterinærer

Lurer du på noe? Ikke nøl med å ta kontakt med oss, enten her - eller via facebook. Våre veterinærer elsker å formidle kunnskap om stell og pass av hund. De kan mye om stort og smått, og vil gjerne dele med deg som er hundeeier. Det er også et godt tips å følge oss enten via nyhetsbrevet vårt, eller gjennom våre sider veterinæren tipser. Her kommer det ukentlig nye artikler om små og store problemer, og tips og triks om alt fra vanlige hundesykdomer til hvordan du best steller hunden din. Som eksempel har vi blant annet laget detaljerte artikler om hot spots, kløe hos hund, førstehjelp og om pelskvalitet og omega-3. Vi lover også at det kommer til å komme mye, mye mer! 

Lyst til å lære mer om hundehelse?

Lyst til å lære mer om hundehelse?

Klikk her for å melde deg på vårt nyhetsbrev og motta artikler fra våre veterinærer rett i lommen.

Meld deg på her!
Sorter etter:

Adaptil Transport Spray, 20 ml

Spray med stressdempende feromoner til hund.
965856

Adaptil Transport Spray, 60 ml

Spray med stressdempende feromoner til hund.
832332

Allerderm Calm Sjampo, 200 ml

Sjampo for hund, hest og katt med sensitiv hud.
946179

Allerderm Moist Sjampo, 200 ml

Sjampo for hund, katt og hest med flass eller fet hud.
930382

Allerderm Oat Sjampo, 250 ml

Fuktighetsgivende sjampo med havremel for hunder, katter og hester.
940717

Allerderm Scrub Sjampo, 200 ml

Sjampo til hund, katt og hest med uren hud. Brukes etter anbefaling fra veterinær.
637894

Allerderm Spot On Katt/Hund<10 kg, 6x2 ml

Spot-on til hund og katt som støtter den normale hudbarriæren.
839815
Seks sikre tegn på at hunden din har vondt i munnen!

At sunn munn er viktig også hos hunder er etter hvert blitt noe de fleste hundeeiere vet. Og godt er det! Flere studier viser nemlig at så mange som 80% av hunder utvikler en eller annen grad av periodontitt, eller betennelse i tannkjøttet, før de fyller 3 år. Heldigvis er ikke alle like alvorlige, men det viser like vel hvor viktig det er å ha fokus på godt tannstell og en sunn munn hos hunden din fra dag en! Her forteller vår veterinær om vanlige tegn på smerte i munn hos hunder.


  1. Fargen på tannkjøttet endrer seg, fra rosa til rødt. Dette er et av de tidligste tegnene. Sjekker du munnen til hunden din ofte vil du kunne oppdage dette raskt, og før det blir virkelig vondt. Endringene begynner faktisk under tannkjøttet, der det ligger inn mot tannen og danner en liten lomme. Blir det først betent her brer det seg raskt videre i tannkjøttet og nedover mot roten av tannen. Her er det ganske enkelt – jo rødere, jo vondere.   
  2. Hunden din likte tørrfor og tyggeben før, men vil nå bare spise våtfôr og leverposteiskiver. Ja, vi vet det – noen hunder er bare godt vant. Likevel vil jeg si at det hos over halvparten av hundene ikke er på grunn av nye vaner, men heller fordi det rett og slett gjør vondt å tygge på noe som er hardt. Husk, det er ikke alt av vonde ting i munnen man kan se med det blotte øyet – en grundig undersøkelse hos veterinæren er derfor viktig.
  3. Hunden din får mye tannstein på en side av munnen, men ikke på den andre. Når jeg får inn pasienter med dette bildet er jeg raskt ute med å sette opp time til både grundig rens og tannrøntgen. Her vet jeg jo med en gang at det har vært vondt å tygge på den ene siden det har fått bygge seg opp tannstein. Og jo mer tannstein, jo lengre vet jeg at hunden har gått med smerter.
  4. Hunden din tygger bare på en side. Se på hunden din neste gang han spiser tørrfôret sitt eller tygger på et tyggeben. Bytter han på hvilken side av munnen han bruker, eller tygger han for eksempel bare på venstre side? Da bør det ringe en varselbjelle, og du bør kontakte veterinæren din for en ekstra sjekk.
  5. Hunden din liker ikke å bli klappet på hodet lenger, og trekker seg mer unna. Dette er, fra hundens side, kanskje det tydeligste tegnet på smerte han kan vise deg. Mange dyr som lever med smerter over lenger tid endrer personlighet. Ofte blir de mer reserverte, tilbaketrukne og i enkelte tilfeller aggressive. Dette er ikke fordi de mener å være slemme, men rett og slett fordi det er deres måte å håndtere smerten på.
  6. Hunden din får hevelser under øynene/langs snuten. Når en hund kommer inn på klinikken med en hevelse under det ene øyet, eller langs snuten, vet jeg som veterinær at det er stor sannsynlighet for at det er snakk om en tannrotsabscess. Det vil si en verkebyll i roten på en tann. Da vet jeg også at dette har pågått en stund, og at hunden har hatt vondt lenge. Det er ikke hyggelig for noen i rommet – ikke for eier som ofte får dårlig samvittighet, ikke for meg som vet at hunden har vondt, og minst av alt for hunden som ikke har kunnet forklare for noen hvorfor han knurret etter barnebarnet på familieselskapet for tre uker siden.

Kan du krysse av for en eller flere av tingene på denne listen? Da vil vi anbefale deg å bestille time hos veterinæren din for en tannsjekk. Kanskje er det ingenting, og du kan gå hjem med god samvittighet. Eller så finner veterinæren din noe som bør kontrolleres grundigere. Da vet du i alle fall at du har gjort det du kan for at kompisen din skal ha det bra, og de fortjener jo det beste disse pelsbarna våre!

Av veterinær Solveig Sveri i VESO, november 2020