Til toppen

HUND

Velkommen til hundenes egen side her hos oss i VESO Apotek! Her finner du alt du trenger til hunden din av produkter til sårpleie, pelsstell, tann- og munnhelse og mye mer. Her finner du også kosttilskudd, og stressdempende produkter og selvsagt alt av sjampoer, wipes og kremer til hund. Hos oss i VESO finner du kun produkter som våre  veterinærer kjenner fra klinikken, og eget bruk, og selvsagt er de alle utelukkende fra gode og trygge leverandører. Kun det beste er godt nok for dem med poter! Hos oss skal du som kunde alltid være trygg på at vi har sikre produkter til din beste venn. Lurer du på noe? Ikke nøl med å ta kontakt med oss, enten her - eller via facebook. Det er også et godt tips å følge oss enten via nyhetsbrevet vårt, eller gjennom våre sider veterinæren tipser. Her kommer det ukentlig nye artikler om små og store problemer, og tips og triks om alt fra vanlige hundesykdomer til hvordan du best steller hunden din. Som eksempel har vi blant annet laget detaljerte artikler om hot spots, kløe hos hund, førstehjelp og om pelskvalitet og omega-3. Vi lover også at det kommer til å komme mye, mye mer! 

Vil du ha tips og råd fra våre veterinærer om hundehelse rett i lommen?

Zoolac Multipaste, 32 ml

Fôrtilskudd ved akutt diaré til alle dyr.
867098A

VESO Førstehjelpspakke til Dyr Stor, 1 stk

Stor Førstehjelpspakke til å ha i stallen, til tur, i bilen eller hjemme dersom ulykken er ute.
600915

Aptus Pro Sport Vet Pasta, 100 g

Fôrtilskudd for restitusjon til hardt arbeidende hunder.
868948

Aptus Sport X Drikkepulver, 10x25 g

Sportsdrikk til hardt arbeidende hunder.
880520

Dermoscent Bio Balm® til Hund, 50 ml

Reparerende og beskyttende potesalve samt pleie for snute og forhornet hud.
648026

Antisept Spray, 100 ml

Desinfiseringsspray til sår hos hund og katt.
632366

Medihoney Barrier Cream, 50 g

Barrierekrem med 30 % medisinsk honning. Primært til fuktige hudproblemer.
938458

Det er mye som skal pakkes og huskes på, her får du en enkel huskeliste over hva du MÅ ha med i sekken til kompisen på tur. Det er kjedelig å måtte stoppe opp på grunn av løs mage, rifter, såre poter eller rett og slett null energi hos jaktfølgets viktigste deltaker.

Sorter etter:

Adaptil Transport Spray, 20 ml

Spray med stressdempende feromoner til hund.
965856

Adaptil Transport Spray, 60 ml

Spray med stressdempende feromoner til hund.
832332

Allerderm Calm, 200 ml

Sjampo for hund, hest og katt med sensitiv hud.
946179

Allerderm Moist, 200 ml

Sjampo for hund, katt og hest med flass eller fet hud.
930382

Allerderm Oat, 250 ml

Fuktighetsgivende sjampo med havremel for hunder, katter og hester.
940717

Allerderm Scrub, 200 ml

Sjampo til hund, katt og hest med uren hud. Brukes etter anbefaling fra veterinær.
637894

Allerderm Spot On Katt/Hund<10 kg, 6x2 ml

Spot-on til hund og katt som støtter den normale hudbarriæren.
839815

Det er mange som kjenner på litt ekstra spenning om dagen. Høstens vakreste eventyr står for døren, men er dere klare? Her finner du en sjekkliste over hva våre veterinærer anbefaler at du har på plass før dere stikker til fjells eller skogs – slik at jakta blir en god opplevelse for de firbente også i år.


Våre veterinærer har laget denne enkle sjekklisten over ting du bør huske på før jaktstart. Ta en kjapp titt for å se om du og kompisen har husket på alt og er klare til start.

Har dere trent nok?

Ingen hund (eller eier for den saks skyld) har godt av å gå fra å stå i binge/bånd, eller ligge på sofaen hver dag, til å gå rett ut og gå eller løpe mange mil hver dag. Det er ikke rent sjeldent vi veterinærer får inn jakthunder med såkalt jaktødem på klinikken denne tiden på året. Ganske enkelt forklart betyr det at hunden får vann på lungene fordi den har blitt utsatt for en større belastning enn det hjerte, og lunger er trent til å tåle.

Hvordan kan det unngås? Ganske enkelt ved å starte treningen i tide, og bygge opp gradvis. Løping, sykling og jogging med hunden eller svømming er gode treningsmåter.

Husk også på at du som eier ofte må være bremsen for jakthunden når dere først er i gang, sunn fornuft og jaktinstinkt er sjelden to sider av samme sak. Merker du at hunden din er sliten og ikke jobber som den pleier – da er det opp til deg å si at dagen er over!

Har du byttet for i tide?

Under jakta vil de fleste hunder ha behov for mer energi enn ellers i året. De skal prestere på topp og holde på lenge, ofte mange dager i strekk. Ikke bytt fôr for sent, men venn hunden gradvis til nytt for – start gjerne rundt 6 uker før jakta begynner. Da unngår du at den første uken spoleres av en hund med løs mage og dårlig energiopptak. Som en ekstra sikkerhet er det ikke dumt å pakke med en tube ZooLac Multipaste i sekken.

Har du tatt en helsesjekk?

Som enhver toppidrettsutøver kan fortelle deg er det ofte de små tingene som kan velte mange måneder med trening. En vond tann, en øm kul eller smerter i et ledd kan gjøre at selv den mest trofaste jaktkompisen ikke leverer som hen pleier. Å ta en tur til veterinæren er derfor lurt – da får du sjekket at alt står bra til!

Ikke glem potene!

Det er greit å huske å gå grundig over potene, pass på å klippe klør i tide (lange klør har lett for å henge seg opp og klokapselen kan løsne), se etter rifter og sprekker. Kanskje trengs det litt ekstra pelsstell? Pass også på å ha testet ut potesokker i forkant, og å ha potesalven pakket i sekken.

Vær forberedt på at uhell kan skje

Selv den mest rutinerte hund kan skade seg underveis i jakta. Reis aldri ut på jakt uten å ha sjekket hvor nærmeste veterinærvakt holder til, og pass på å lagre nummeret. Det sparer verdifulle minutter når pulsen er høy og minuttene teller. Det anbefales også på det varmeste å ha med et førstehjelpsskrin i sekken til både to og firbente – det kan vise seg å være gull verdt!

Av veterinær Solveig Sveri, oktober 2020.