Til toppen

KATT

Pass på at matmor holder seg oppdatert!

Velkommen til kattenes egen siden her hos oss i VESO Apotek. Her finner du alt katten din trenger av produkter til tann- og munnhelse, fôrtilskudd og sårpleie. Leter du etter noe å roe en litt stresset innekatt med, så finner du det blant stressdempende produkter. Selv om de fleste katter nok helst skulle vært foruten et bad, så finner du riktig sjampo til katt under pleieprodukter. Vi lover at du hos oss kun skal finne trygge, veterinærgodkjente produkter til pusen din. For som vi alle vet er kun det beste godt nok for hjemmets konge eller dronning. Hos oss finner du også jevnlig nyttige artikler om sykdommer på katt, og tips og triks fra våre veterinærer om hva du bør og ikke bør gjøre dersom pus blir syk,. Følg vårt nyhetsbrev - så er du sikret å alltid få nyhetene rett i lommen, eller se mer på våre sider veterinæren tipser.  Er det noe du vil vi skal skirve mer om? Ta gjerne kontakt med oss, enten her eller via våre facebook sider

Sorter etter:

Allerderm Calm, 200 ml

Sjampo for hund, hest og katt med sensitiv hud.
946179

Allerderm Moist, 200 ml

Sjampo for hund, katt og hest med flass eller fet hud.
930382

Allerderm Oat, 250 ml

Fuktighetsgivende sjampo med havremel for hunder, katter og hester.
940717

Allerderm Scrub, 200 ml

Sjampo til hund, katt og hest med uren hud. Brukes etter anbefaling fra veterinær.
637894

Allerderm Spot On Katt/Hund<10 kg, 6x2 ml

Spot-on til hund og katt som støtter den normale hudbarriæren.
839815

Allergone Spray, 400 ml

Spray som nøytraliserer de vanligste allergener i husstøv.
600641

Antisept Spray, 100 ml

Desinfiseringsspray til sår hos hund og katt.
632366

Aptus Biorion Vet Tab, 60 stk

Fôrtilskudd med biotin og metionin som er viktig for hud, pels og klør, til hund og katt.
902456

Aptus Bucacat Tannpasta, 45 g

Enzymbasert munnhygienisk pasta til katt.
921416

Aptus Felilysin Tyggebit, 120 stk

Fôrtilskudd med lysin til katt for immunforsvar, skjelett og muskulatur.
844797

Katter har en helt annet livstil enn hunder, og holdes på en helt annen måte. Det er for eksempel ikke like lett å ha oversikt over hvor katten går når den er ute, hva den spiser og hvor eller hvem den møter. Det er heller ikke så lett å plukke opp at katten som før gikk både 5 og 6 km mens du var på jobb nå nøyer seg med å ligge i favorittstolen på verandaen og følge med.


Til tross for at katten er et rovdyr, er den et lite sådant. Det betyr at den har lært seg å skjule svakheter, og også sykdom. Dessverre opplever vi som dyrleger at når kattene først kommer inn til oss, så er de gjerne verre enn det du som eier tror, nettopp fordi de er så gode på å skjule at de har vondt. Det er også noen som mener at spesielt gamle katter ikke trenger oppfølging hos dyrlege. Jeg vil tvert imot anbefale å gå til en helsesjekk to ganger i året for eldre katter, mens det for unge katter kan holde med en sjekk i året. Under en slik sjekk kan du som eier få gode tips til hvordan man skal opprettholde en god livstil for katten.

Det er imidlertid noen ting du som eier kan følge med på hjemme, og som kan gjøre at du raskere plukker opp om katten trenger en ekstra sjekk hos veterinæren sin:

Pelsstell

Om du ser at katten din ikke steller pelsen på samme måte, at den ikke er like nøye som før, eller rett og slett ikke gidder, kan ofte være et tegn på at noe er galt. Her må det ofte en grundig sjekk hos veterinæren til for å finne ut av hva som er feil med katten.

Bevegelighet

Om katten nå må bruke en stol for å hoppe opp på bordet, der den tidligere har klart det i ett hopp, kan dette være et tegn på at katten din har vondt i ledd og muskler. Dette er det viktig å få sjekket opp med en gang. Her er det mye veterinæren din kan gjøre for at du skal få en aktiv og lykkelig katt igjen. På samme måte kan lange klør være et tegn på at katten har vondt, og beveger seg mindre. Da er det også fint med en ekstra sjekk.

Matlyst/drikkelyst

Katter skal spise hver dag. De tåler ikke å faste og blir raskt dehydrert. Spiser ikke katten din vil vi absolutt anbefale en ekstra helsesjekk raskt. Det har blitt større fokus på tannhelse hos hund den siste tiden, men det er like viktig på katter! Det er flere sykdommer i munnen og tennene på katter som er svært smertefulle, men som det heldigvis finnes god og effektiv hjelp mot. Hvis katten plutselig drikker veldig mye er dette også et varselsignal du bør følge opp.

 

Skrevet av veterinær Solveig Bugge Sveri, 04. november 2019