Til toppen

KATT

Velkommen til kattenes egen siden her hos oss i VESO Apotek. Her finner du alt katten din trenger av produkter til tann- og munnhelse, fôrtilskudd og sårpleie. Leter du etter noe å roe en litt stresset innekatt med, så finner du det blant stressdempende produkter. Selv om de fleste katter nok helst skulle vært foruten et bad, så finner du riktig sjampo til katt under pleieprodukter. Vi lover at du hos oss kun skal finne trygge, veterinærgodkjente produkter til pusen din. For som vi alle vet er kun det beste godt nok for hjemmets konge eller dronning. Hos oss finner du også jevnlig nyttige artikler om sykdommer på katt, og tips og triks fra våre veterinærer om hva du bør og ikke bør gjøre dersom pus blir syk. Følg vårt nyhetsbrev - så er du sikret å alltid få nyhetene rett i lommen, eller se mer på våre sider veterinæren tipser.  Er det noe du vil vi skal skirve mer om? Ta gjerne kontakt med oss, enten her eller via våre facebook sider

Aptus Relax Tyggebit, 30 stk

Fôrtilskudd til hund og katt som bidrar til å redusere stressrelatert adferd.
980408

Aptus Uribalance Tyggebit, 60 stk

Fôrtilskudd for bedret urinveishelse til hund og katt. Brukes etter anbefaling fra veterinær.
847159

Aptus Felilysin Tyggebit, 120 stk

Fôrtilskudd med lysin til katt for immunforsvar, skjelett og muskulatur.
844797

Zoolac Multipaste, 15 ml

Fôrtilskudd ved akutt diaré til alle dyr.
929685A

VESO Førstehjelpspakke til Dyr Liten, 1 stk

Liten Førstehjelpspakke til å ha i stallen, til tur, i bilen eller hjemme dersom ulykken er ute.
600916

Feliway Friends m/ Diffuser, 48 ml

Beroligende feromoner til katt. Brukes når det er problemer mellom katter.
911776
Vil du lære mer om helsen til katten din?

Vil du lære mer om helsen til katten din?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få artikler fra våre veterinærer rett i lommen.

Meld deg på her
Kattebitt – ingenting å spøke med

Vi har alle vært der, pus har vært ute på vift og pelsen er klissete og han halter på høyre bakben når han kommer inn døren. Nok en gang har pus truff ...

Sorter etter:

Allerderm Calm Sjampo, 200 ml

Sjampo for hund, hest og katt med sensitiv hud.
946179

Allerderm Moist Sjampo, 200 ml

Sjampo for hund, katt og hest med flass eller fet hud.
930382

Allerderm Oat Sjampo, 250 ml

Fuktighetsgivende sjampo med havremel for hunder, katter og hester.
940717

Allerderm Scrub Sjampo, 200 ml

Sjampo til hund, katt og hest med uren hud. Brukes etter anbefaling fra veterinær.
637894

Allerderm Spot On Katt/Hund<10 kg, 6x2 ml

Spot-on til hund og katt som støtter den normale hudbarriæren.
839815

Allergone Spray, 400 ml

Spray som nøytraliserer de vanligste allergener i husstøv.
600641

Antisept Spray, 100 ml

Desinfiseringsspray til sår hos hund og katt.
632366

Aptus Biorion Vet Tab, 60 stk

Fôrtilskudd med biotin og metionin som er viktig for hud, pels og klør, til hund og katt.
902456

Aptus Bucacat Tannpasta, 45 g

Enzymbasert munnhygienisk pasta til katt.
921416

Aptus Felilysin Tyggebit, 120 stk

Fôrtilskudd med lysin til katt for immunforsvar, skjelett og muskulatur.
844797
Hvordan ser du om katten din har vondt? Her er seks ting å følge med på!

I en større studie er det påvist at så mange som 9 av 10 katter over 12 år har forandringer forenelige med artrose. Artrose vil si skader på leddbrusken, som igjen fører til benpåleieringer og betennelse i ledd. Spør en eldre slektning om dette gjør vondt, og jeg lover deg at svaret er JA. Like vel opplever jeg som veterinær at mange eiere ikke er klare over hvor vondt pus har i kroppen. Dette kommer av at katter er små byttedyr – og ekstremt gode på å skjule smerte. Det er like vel noen sikre tegn du som eier kan følge med på. Her får du oversikten.


1. Katten din ser mer ustelt ut (særlig på bakparten/ryggen)

Å stelle pelsen helt der bak, eller oppå ryggen krever faktisk sin katt. Prøv selv å slikke deg mellom skulderbladene, det er ingen smal sak! Om du ser at katten din ikke steller pelsen på samme måte, at den ikke er like nøye som før, eller rett og slett ikke gidder, er det ofte være et tegn på at noe er galt. Kanskje er det vondt å bøye seg? Her må det ofte en grundig sjekk hos veterinæren til for å finne ut av hva som er feil med katten.

2. Katten din har ny favorittplass eller nytt bevegelsesmønster

Var favorittplassen før på toppen av skapet, eller oppe på gardinstangen? Men pus velger nå konsekvent lenestolen i stuen isteden? Da bør det ringe en bjelle. Også om katten nå må bruke en stol for å hoppe opp på bordet, der den tidligere har klart det i ett hopp, kan dette være et tegn på at katten din har vondt i ledd og muskler. Dette er det viktig å få sjekket opp med en gang. Her er det mye veterinæren din kan gjøre for at du skal få en aktiv og lykkelig katt igjen.

3. Katten din har plutselig mye lengre klør enn før

Katters klør slites ikke på samme måte som hunder, men like vel holdes de korte av bruk og skraping. Dersom pus plutselig har fått platåsko på bakbena, eller frambeina er det et sikkert tegn på at hen er i mindre aktivitet enn før. Vi blir som veterinærer ofte mest bekymret dersom det dreier seg om bare ett eller to ben – da blir det tydelig for oss at pus velger å ikke belaste dette benet. Årsaken er som regel at pus har vondt.

4. Katten din spiser og drikker mindre enn før

Katter skal spise hver dag. De tåler ikke å faste og blir raskt dehydrert. Spiser ikke katten din vil vi absolutt anbefale en ekstra helsesjekk hos veterinær, og det raskt. Hvis katten plutselig drikker veldig mye er dette også et varselsignal du bør følge opp. Nyresykdom hos katt er også svært vanlig, og kan ha ulike bakenforliggende årsaker.

5. Katten din tygger bare på en side når han spiser

Det har blitt større fokus på tannhelse hos hund de siste årene, men det er like viktig på katter! Det er flere sykdommer i munnen og tennene på katter som er svært smertefulle, men som det heldigvis finnes god og effektiv hjelp mot. Se litt på pus neste gang han spiser – bruker han begge sider av munnen når han tygger, eller spiser han bare med en side? Om pus før spiste tørrfor med god appetitt og nå nekter helt er det også god grunn for en sjekk.

6. Pus endrer seg i måten han oppfører seg på

Når dyr har vondt forteller instinktene dem at det er lurt å trekke seg unna. Gjerne til en skjult plass der man kan være trygg og alene. Var pus før sosial og glad i oppmerksomhet og kos, men trekker seg nå unna? Likte han kos før, men freser nå hver gang du prøver å klappe ham på bakparten? Da vil vi anbefale deg en tur til dyrlegen din. Kanskje klarer veterinæren å komme til bunns i hvorfor pus ikke har det like bra som før.

 

Av veterinær Solveig Bugge Sveri, oktober 2020