Til toppen

AuraCalf L, 2,5 L

Produktnummer: 601171
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Fôrtilskudd som kan bidra til å støtte immunforsvaret og hjelpe kalvens utvikling av tarmen.

Dispenser som kan settes rett på flasken kan kjøpes her:
AuraCalf Dispenser HP 1025, 10 ml

  1. Hva er AuraCalf og hvordan virker det?

AuraCalf er et fôrtilskudd, som består av naturlige antioksidanter og organiske syrer og salter. Produktet er utviklet og produseres av Auranta i Ireland. AuraCalf støtter immunforsvaret og hjelper kalvens utvikling av tarmen. Tarmcellene styrkes i sitt forsvar mot infeksjoner (tarmen blir “tettere”). Tarmens overflate økes gjennom lengre tarmtotter, og det produseres mer mukosa (slim), som beskytter tarmslimhinna mot infeksjon. Forsøk har vist at kalver som er smittet med parasitter (kryptosporider) lettere kvitter seg med disse og får betydelig bedre tilvekst med AuraCalf enn uten.

AuraCalf virker dårligere til dyr som allerede har blitt syke. Det er derfor svært viktig at AuraCalf gis fra første levedøgn. Det må også presiseres at AuraCalf ikke erstatter  viktigheten av god hygiene med god rengjøring av melkefôringsutstyr og binger.

 

  1. Hvordan gis AuraCalf  ?

Alternativ 1.

AuraCalf L er flytende og leveres i 2,5 liters plastdunker.
De første fem døgn, mens kalven får råmelk, gis 25 milliliter AuraCalf i kjeften på kalven en gang pr dag.
Bruk helst en sprøyte med munnstykke. Det finnes både enkle sprøyter, som du trekker opp selv, og automatiske doseringssprøyter, som har slange ned i kanna.

Etter råmelksperioden gis AuraCalf blandet i kalvemelka i 15-25 dager (gjerne hele melkefôringsperioden). Bland da inn 1-2 milliliter pr liter melk. Beregn at doseringen gir 10 ml pr kalv pr dag. Det gjelder både om det er fersk kumelk eller melkeerstatning (pulver som løses opp i vann).

 

Alternativ 2.

Gi kalven 25 ml pr dag i kjeften de første 5 dagene (råmelksperioden)
Fortsett deretter med å gi AuraCalf i kjeften en gang pr dag til hver enkelt kalv men redusere mengden til 10 ml pr dag.
Fortsett i 15-25 dager.

Om en skal slutte når kalven er 20 dager eller 30 dager gammel avhenger om de også sliter med andre typer diare. Har de problemer med koksidiose, bør en fortsette lenger. Kryptosporider skaper mest problemer fra 1-3 ukers alder.

Den opprinnelige AuraCalf  i 5 liters kanner var så sur at det ble klumper i melka om en ikke var veldig nøye med å dosere i kald melk med tynn stråle og god røring eller fortynning med vann før innblanding.
Sommeren 2021 lanserte vi neste generasjon AuraCalf (2,5 liters kanner). Denne kan enkelt doseres direkte i melka uten at det blir klumper.

Det finnes også en dispenser, som kan kjøpes hos forhandlere av AuraCalf. Denne doserer en dagsdose på 10 ml og er praktisk å bruke når en måler ut AuraCalf i bøtter og flasker.
Dispenser som kan settes rett på flasken kan kjøpes her:
AuraCalf Dispenser HP 1025, 10 ml

Melkefôringsautomater kan utstyres med doseringsenhet for flytende tilsetning. Spør din leverandør om muligheten.

 

Forbruk
Med 25 ml pr dag i 5 dager og 10 ml pr dag i 25 dager går det med 375 ml AuraCalf pr kalv.

 

Alternativ 3.

Ammeku-kalver kan også slite med kryptosporider. Det er mer krevende å få gitt dette til kalver som dier. Noen ammkyr kan og være veldig beskyttende for kalven og det kan være risikabelt å håndtere dyra.

En kan oppnå en del effekt av å gi stor dose (40 ml/dag) de første fem dagene. Kyrne bør da fikseres i fanghekk mens en doserer til kalvene. Deretter er det en fordel om en kan fortsette med 10 ml/dag, men det er i praksis krevende å få til.

Oppbevaringsbetingelser 15-25 grader
Pakningsstørrelse 2,5 L

AuraCalf Dispenser HP 1025, 10 ml

10 ml dispenser til AuraCalf.
601179