Til toppen

Nutramax Laboratories

Siden 1992 har Nutramax Laboratories utviklet produkter for mennesker og deres kjæledyr. Nutramax Laboratories Veterinary Sciences, Inc. ligger i Lancaster, South Carolina, og forsker og utvikler produkter av høy kvalitet for å støtte god dyrehelse. Nutramax Laboratories Consumer Care, Inc., som ligger i Edgewood, Maryland, fokuserer på forskning og utvikling av produkter for å fremme forbrukernes helse. Nutramax Manufacturing, Inc. produserer produkter både i South Carolina og Maryland.

Nutramax Family of Companies har blitt en bransjeleder innen å sette og overholde høye standarder innen produksjon og kvalitetskontroll. Vi gjennomfører og støtter kontinuerlig laboratorieforskning og kliniske studier av produktene våre. Mange av disse studiene er publisert og/eller presentert i medisinske, veterinære og andre helserelaterte tidsskrifter og publikasjoner. Vi tror vår virkelige styrke og fremgang kommer fra den talentfulle gruppen av ansatte som jobber sammen som et team.

For mer informasjon om Nutramax og deres produkter, klikk her.

Sorter etter:

Dasuquin Tyggetab til Hund<25 kg, 80 stk

Fôrtilskudd for ledd med glukosamin, kontroitin og ASU til hund.
801168

Dasuquin Tyggetab til Hund>25 kg, 80 stk

Fôrtilskudd for ledd med glukosamin, kontroitin og ASU til hund.
968737

Cosequin ASU+HA Pulver til Hest, 1050 g

Fôrtilskudd for ledd med glukosamin, kondrotoinsulfat og hylauronsyre til hest.
930725

Dasuquin Kapsler til Katt, 60 stk

Fôrtilskudd for ledd med glukosamin, kontroitin og ASU til katt.
904335
Dasuquin for stive ledd - Av VESO Apotek

Det kjente veterinærpreparatet Cosequin er å finne i ny og forbedret utgave som Dasuquin!


Gamle hunder, hunder av stor rase og hunder som utsettes for stor belastning i form av høy aktivitet kan alle ha behov for ekstra støtte til leddene sine. Dette kommer av at leddbrusken hos disse gruppene er utsatt for større skade og/eller belastning enn hos ande hunder. De bakenforliggende årsakene til dette varier, men la oss først snakke litt mer om hvordan ledd er bygget opp.

Hva er et ledd?

Ledd er enkelt forklart et forholdsvis avansert hengsel, eller festepunkt, mellom to flater. I kroppens tilfelle mellom to knokler. For de av oss som har brukket et ben en gang eller to, vet vi at det er alt annet enn godt å kjenne to benflater bevege seg mot hverandre. Derfor har kroppen strukturert leddet slik at det aldri skal forekomme at ben møter ben. Hver flate i leddet er genialt nok dekket av tykk og solid leddbrusk, som sørger for støtdemping hver gang poten treffer bakken.

Det hele er igjen pakket pent sammen av leddkapsel og leddets støttebånd. Sammen sørger disse strukturene for stabilitet i og rundt leddet. Inni denne pakken, eller kapselen om du vil, er det en ganske seig væske – leddvæsken. Leddvæskens oppgave er både å smøre leddet – og å sørge for at cellene i brusken får næring. Brusken er nemlig så snedig strukturert at den ikke har blodårer, noe som betyr at den ikke kan få næring på samme måte som andre celler i kroppen. Dette er også grunnen til at bevegelse er så viktig – og at hunder, på lik linje med oss mennesker, har godt av å være i bevegelse hver dag. Hver gang leddet brukes, trykkes brusken sammen og som en svamp suger den til seg næring fra leddvæsken! Fascinerende – ikke sant?  

Hvorfor Dasuquin?

Å sørge for at kroppen har nok næringsstoffer til å gi leddbrusken de beste forutsetninger er derfor viktig. Stoffer som glukosaminer, chontroitinsulfat og ASU (avocadokjerne ekstrakt) er alle dokumentert effektive i å støtte leddets funksjon. Alle disse finner du i Dasuquin, den nye og forbedrede utgaven av det kjente produktet Cosequin. Cosequin har vært brukt av Norske veterinærer i en årrekke og finnes nå enkelt tilgjengelig for deg som dyreeier i vår netthandel.

For gamle hunder vil det viktigste være å sørge for at gamle skader på leddet ikke videreutvikles og forverres. For hunder av større raser handler det om forebygging. En tung kropp gjennom et langt liv, legger naturlig nok større belastning på leddene enn om man er av liten rase. Bruker du hunden din svært aktivt som for eksempel i jakt, algility, i ettersøk og som gjeterhund vil du også kunne avverge mye ved å gi tilskudd gjennom livet. Da er hunden bedre rustet når den først får seg en trøkk i forbindelse med trening. En annen gruppe hunder som det er svært viktig å trekke frem er de som på grunn av rasemessige faktorer er mer utsatt enn andre for leddproblematikk. HD (hofteleddsdysplasi) er et eksempel på en diagnose som forekommer hyppigere hos enkelte raser og der tidlig forebygging kan utgjøre en stor forskjell. Snakk med veterinæren din tidlig og spør om dette gjelder din hund!

Av veterinær Solveig Sveri, VESO Apotek