Skip to main content
Til toppen

Ekygard Fôrtilskudd Til Hest, 2,4 kg

Produktnummer: 601480
EAN: 3515657752440
Lagerbeholdning:
Audevard
inkl. mva.

Fôrtilskudd som støtter en god fordøyelse til hest.

Egenskaper:
Ekygard+ er et smakfullt, pelletert tilleggsfôr for hester med sensitiv mage eller irritert mageslimhinne.

Ekygard+ gir trippel beskyttelse for hestens mage, da surhetsgraden i magen kan reduseres, mageslimhinnen skånes og magefloraen støttes.
Den unike sammensetningen består av spesielt utvalgte ingredienser, hver med sitt eget formål.
Rødalger, også kalt korallskorpealger (lithothamnion) virker syrenøytraliserende og bidrar til å opprettholde syre-basebalansen i hestens mage.
Pectigard Complex® er et plantebasert pektin-lecitinkompleks.

Pektin har en beskyttende effekt på mageslimhinnen. Når pektin kommer i kontakt med væsker, i dette tilfellet magesyren i magen, dannes det et slimsekresjon. Lecitin er en byggestein for slimhinnecellene i mage-tarmkanalen. Sammen med pektin danner lechitin en barrieredannende film på hestens mageslimhinne, som beskytter mot syreangrep.

Innhold:
Ekygard+ inneholder også magnesiumhydroksid, som nøytraliserer syren i magesekken.
En ekstra slimhinnebeskyttende ingrediens er bentonitt, som er et leiremineral. Bentonitten danner et fint lag på slimhinnen i magesekken og danner dermed en fysisk beskyttende barriere.


I tillegg til ingredienser som støtter mageslimhinnen og reduserer syreeffekten i magesekken, inneholder Ekygard+ også probiotika for å optimere bakteriefloraen i mage-tarmsystemet. De levende gjærcellene til Saccharomyces cerevisiae-stammen er et probiotikum som bidrar til å forbedre fordøyeligheten og fremme stabiliteten til tarmfloraen. Kombinasjonen av saccharomyces cerevisiae (aktiv gjær), Pectigard® og magnesiumhydroksid har en synergistisk effekt i forhold til beskyttelse av mageslimhinnen.
I tillegg har tindvedbærekstrakt vist seg å være medvirkende til å støtte mageslimhinnen, spesielt under stressende forhold.

Bruksanvisning:
1 måleskje = 20g.
Daglig dose:
Ponny: 1 måleskje.
Voksen hest: 2 måleskje.
Gis i kraftfôret. Ekygard kan gis hele året.
2,4kg tilsvarer 60 dagers forbruk for en ponny eller 30 dager for en voksen hest.

Oppbevaringsbetingelser 15-25 grader
Pakningsstørrelse 2,4 kg
Min side