Skip to main content
Til toppen
Ferie med hund i sommer? 5 ting du må pakke!

Ferie med hund i sommer? - Dette må du pakke!

Vi er mange som skal ut på farten med firbeinte kompiser i baksetet i sommer. Noen ting er det lurt å tenke gjennom før dere skal ut og reise. Her er våre beste tips for en problemfri ferie med hunden din.

Husk å pakke fôr!

Husk å pakke med det fôret hunden din er vant til. Brå fôrskifter hos hund kan ofte gi diare og urolig mage. Det er sjeldent noe som gir god steming – hverken på biltur eller på hytta med venner. Har du hund som går på spesialfôr på grunn av sykdom er det enda viktigere – da kan du ikke regne med å finne det i vanlige butikker. Hvilket for ulike veterinærkontorer har inne varierer også.

 

Vann er viktig for å unngå dehydrering og overopphetning

Det er viktig at hunden din får i seg nok å drikke! Og ikke glem å sørge for at det drikkevannet hunden får i seg er like rent som ditt. Hunder kan bli like dårlige som oss mennesker av å drikke skittent vann. Et supplement til vann, og særlig til hunder i høy aktivitet er elektrolyttpulver som Aptus SportX. I tillegg til å balansere elektrolytter tilføres energi på en enkel måte til den høytpresterende hunden.

 

Stopper for løs mage

Stress, nytt fôr (om du glemte første punktet på pakkelisten 😉) og uvant miljø er alle ting som kan føre til løs mage og diare. Pass derfor på å ha med en tube ZooLac Multipaste i sekken slik at du raskt kan sette en stopper for diareen. ZooLac Multipaste inneholder aktive leirmineraler fra Zeolit som binder væske, og gjærcellefragmenter som stopper toksiner i skadelige bakterier fra å irritere tarmveggen.

 

Førstehjelpsskrin

Ikke glem førstehjelpsskrin slik at du raskt og enkelt kan stelle mindre sår og rifter og slik hindre infeksjoner fra å oppstå. Les mer om hvordan du renser sår i vår artikkel om dette. Det er også lurt å ha med en antiseptisk spray, og en god sårsalve i baggen slik som Medihoney Barrier Cream. Større sår og rifter skal selvsagt tilses av veterinær.

 

Flåttmiddel til matmor, matfar og hunden selv

Å sørge for riktig flåttbehandling av hunden din er kjempeviktig - også om du bare skal feriere i Norge. Flått finnes nå så langt nord som til Norldand. Det er viktig å snakke med veterinæren din og få et middel på resept, det er de stoffene som har sikker effekt. Som et en ekstra beskyttelse, og kanskje mest til matmor og matfar er det også lurt å ha en flaske Centaura  med på tur. Den kan brukes også av oss på 2-bein og gir en ekstra beskyttelse når du skal ut på tur i skog og mark! 

God tur og god sommer fra oss i VESO!

Min side