Skip to main content
Til toppen
Stiv og støl?  - 5 tegn på at hunden har smerter

Stiv og støl? - 5 tegn på at hunden har smerter

Vil ikke hunden din gå så lange turer som den pleier? Kanskje blir den ikke med deg opp i andre etasje som før? Når det er ekstra kaldt vil du kanskje legge merke til at våre firbente venner kan påvirkes av dette. Gamle hunder som er stive og støle fra før og kanskje sliter med artrose vil kanskje vise enda tydeligere tegn på at de har vondter her og der, men også yngre hunder vil kunne kjenne på kroppen at det er kaldt på tur! I denne artikkelen vil vi fortelle deg om de vanligste symptomene på at hunden er stiv og har vondt i kroppen, i tillegg til våre tips og råd.

Tegn på smerter hos hund

Det er ingen hemmelighet at kulde bidrar til ekstra stive og støle ledd. Derfor kan det være lurt å være obs på endel tegn som dukker opp etter hvert som gradestokken kryper nedover minussiden. Noen av de er du kanskje kjent med fra før?

  • Vil ikke hoppe inn i bilen

  • Vegrer seg for å gå i trapper

  • Stiv når den reiser seg etter å ha ligget en stund

  • Orker ikke like lange turer

  • Smerter ved berøring, eller hunden trekker seg mer unna 

 

Hva kan du gjøre?

Det er flere tiltak vi kan gjøre for å hjelpe hundene våre med å ha det så godt som mulig. En hund som er stiv i kroppen vil ofte kunne vegre seg for å gå på glatte gulv, fordi kroppen rett og slett ikke klarer å manøvrere seg slik den gjorde før. I slike tilfeller kan man gjerne legge ut noen ekstra tepper der hunden beveger seg mest. Det finnes også ramper man kan kjøpe som hjelper hunden med å komme seg inn og ut av bilen på en mer skånsom og trygg måte. Når det er ekstra kaldt vil det være gunstig å kle hunden i et godt og varmt dekken. Dette vil hjelpe hunden å holde ledd og muskler varme, som igjen bidrar til mindre belastning for kroppen.

 

Fôrtilskudd med glukosaminer

Det finnes flere fôrtilskudd på markedet. Hos oss kan du blant annet kjøpe Dasuquin som inneholder glukosamin, kontroitin og ASU (ekstrakt fra avokadokjerne), som alle er dokumentert effektive i å støtte leddets funksjon. Dasuquin er et velkjent produkt som svært mange er fornøyd med, blant annet vår egen veterinær Solveig og hennes hund Hufsa! Å sørge for at kroppen har nok næringsstoffer til å gi leddbrusken de beste forutsetninger er viktig. Det finnes også gode alternativer som Aptus Glycoflex som også er et populært produkt. I tillegg vil det også anbefales å bruke Omega-3 til hund. Ikke bare vil dette kunne hjelpe på ledd og smidighet, men også immunforsvar og generelt god helse.

Her kan du lese mer om Dr-Baddakys Omega-3 Fiskeolje.

 

Av Lena Nygaard, Autorisert dyrepleier i VESO

Min side