Til toppen

Personvern

REGLER OM PERSONVERN 

EUs felles lovgivning om behandling av personvernopplysninger, Personvernforordningen (The General Data Protection Regulation - GDPR), styrker beskyttelsen av personvernopplysninger. Endringene trådte i kraft i EU 25. mai 2018.

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER 

Webredaktøren har det daglige ansvaret for behandlinger av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Gurusoft er vår databehandler, og vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet/nettbutikken. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Gurusoft som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom VESO Apotek og Gurusoft regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

INFORMASJONSKAPLSER

VESO Apotek benytter informasjonskapsler for å gi deg som kunde best mulig opplevelse i vår netthandel, les mer om dette her. 

SIKKERHETSSERTIFIKAT (SSL)

Det er trygt å besøke dette nettstedet og nettstedet vårt har sikkerhetssertifikat som bekrefter nettstedets identifitet og sikrer at all kommunikasjon er kryptert. Vi benytter anerkjent sikkerhetssertifikat fra ledende aktør Commfides (også leverandør til Altinn.no).  

Formålet med kryptering er å sikre en trygg datakommunikasjon mellom server (vårt nettsted) og klient (din nettleser). Dette inkluderer et digitalt sertifikat som skal bevise at nettstedet og dets avsender er ekte. 

PERSONOPPLYSNINGER

Personinformasjon som samles inn og behandles for registrerte brukere i denne nettbutikken er:

  • Kontaktinformasjon som navn, adresser, e-postadresse og telefonnummer
  • Passord lagres enveiskryptert 
  • Kjøpstransaksjoner/ordre med leveringsinformasjon, valgt frakt- og betalingsmetode (ikke betalingsopplysninger som kredittkortinfo) 
  • E-post kommunikasjon som ordrebekreftelser, tilbud og systemmeldinger
  • Annen informasjon som brukernavn, passord, språk, handlekurv, handlelister og favoritter

Gurusoft som leverandør av skytjenesten samler inn og bruker trafikkinformasjon, eksempelvis nettlesertype og IP-adresse, og lagre dette i en begrenset periode. Disse logger/data blir ikke trukket ut og brukt i andre sammenhenger. Formålet for denne lagrering er: 

  • Å oppdage og forhindre sikkerhetstrusler
  • Å levere stabile og raske skytjenester
  • Å kunne undersøke og spore eventuelle svindelforsøk eller ondsinnede handleringer mot skytjenesten.

For mer informasjon om personopplysninger fra Gurusoft se her.

PERSONOPPLYSNINGER TIL ERP SYSTEM 

Vi overfører i dag følgende informasjon fra denne nettsiden til vårt forretningssystem (ERP):

  • Kontaktinformasjon som navn, adresser, e-postadresse og telefonnummer
  • Kjøpstransaksjoner/ordre med leveringsinformasjon, valgt frakt- og betalingsmetode (ikke betalingsopplysninger som kredittkortinfo) 

Dersom Gurusoft på oppdrag fra Kunde overfører personopplysninger til systemer utenfor Gurusofts miljø som er integrert med skytjenesten, eksempelvis kundens forretningssystem (ERP), har Gurusoft intet ansvar for behandling av personopplysninger i eksternt system. 

INNSYN TIL PERSONOPPLYSNINGER 

Registrerte brukere finner personinformasjon vi har lagret i nettbutikken/nettsiden under "Min side" etter innlogging. Spørsmål om personinformasjon kan rettes til kontakt@veso.no.

SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER 

Du har rett til å kreve at vi sletter informasjon vi har lagret om deg, med mindre annen lovgivning krever av oss at vi lagrer disse dataene. For at vi skal kunne slette opplysninger må vi motta skriftlig, signert erklæring fra deg om at du ønsker dette.