Til toppen

VETERINÆRENE TIPSER

Det er midt på natten og det pipes intenst rett ved øret ditt – jeg må ut – nå! Du hiver på deg morgenkåpen (hvis du rekker) og stormer mot døren i bekmørket med ivrige poter hakk i hel. "Puh – rakk det!", tenker du kanskje i det du slipper en stresset kompis ut foran deg. Da har du akkurat rukket å bli så våken at du merker at den ene foten er unormalt våt og klissete…

Nå er den endelig her – sommeren! Den meldte sin ankomst i helgen med strålende sol, og høy varme over store deler av landet. Varmen var kjærkommen, og mange har nok kost seg ute i det fine været. Det er likevel noen ting jeg som veterinær synes det er fint å minne om år etter år, for at sommeren skal bli like fin for din pelskledde bestevenn som for deg!

Nå er den endelig her – sommeren! Den meldte sin ankomst i helgen med strålende sol, og høy varme over store deler av landet. Mange av oss er ekstra mye ute i skog og mark om dagen. Få ting frister nå så mye som å ta med kompisen ut for å kose seg. Det er likevel noen ting jeg som veterinær synes det er fint å minne om år etter år, for at sommeren skal bli like fin for din pelskledde bestevenn som for deg!

Det er sommer, det er varmt og det bades. Det liker både du, jeg og mange av våre firbeinte venner. Men det er ikke bare oss – det er også en gjeng små rakkere, nærmere bestemt sopp og bakterier, som også synes det er helt OK med både varme og fuktighet. Normalt sett finner vi dem i mindre mengder i hud og øreganger, uten at de lager problemer, men innimellom får de overtaket og gir opphav til virkelige plager hos våre pelskledde venner.

Katter har en helt annet livstil enn hunder, og holdes på en helt annen måte. Det er for eksempel ikke like lett å ha oversikt over hvor katten går når den er ute, hva den spiser og hvor eller hvem den møter. Det er heller ikke så lett å plukke opp at katten som før gikk både 5 og 6 km mens du var på jobb nå nøyer seg med å ligge i favorittstolen på verandaen og følge med.