Til toppen
Stiv og støl?  - 5 tegn på at hunden har smerter – Av VESO Apotek

Stiv og støl? - 5 tegn på at hunden har smerter – Av VESO Apotek

Vil ikke hunden din gå så lange turer som den pleier? Kanskje blir den ikke med deg opp i andre etasje som før? Når det er ekstra kaldt vil du kanskje legge merke til at våre firbente venner kan påvirkes av dette. Gamle hunder som er stive og støle fra før og kanskje sliter med artrose vil kanskje vise enda tydeligere tegn på at de har vondter her og der, men også yngre hunder vil kunne kjenne på kroppen at det er kaldt på tur! I denne artikkelen vil vi fortelle deg om de vanligste symptomene på at hunden er stiv og har vondt i kroppen, i tillegg til våre tips og råd.

Tegn på smerter hos hund

Det er ingen hemmelighet at kulde bidrar til ekstra stive og støle ledd. Derfor kan det være lurt å være obs på endel tegn som dukker opp etter hvert som gradestokken kryper nedover minussiden. Noen av de er du kanskje kjent med fra før?

  • Vil ikke hoppe inn i bilen
  • Vegrer seg for å gå i trapper
  • Stiv når den reiser seg etter å ha ligget en stund
  • Orker ikke like lange turer
  • Smerter ved berøring, eller hunden trekker seg mer unna

Hva kan du gjøre?

Det er flere tiltak vi kan gjøre for å hjelpe hundene våre med å ha det så godt som mulig. En hund som er stiv i kroppen vil ofte kunne vegre seg for å gå på glatte gulv, fordi kroppen rett og slett ikke klarer å manøvrere seg slik den gjorde før. I slike tilfeller kan man gjerne legge ut noen ekstra tepper der hunden beveger seg mest. Det finnes også ramper man kan kjøpe som hjelper hunden med å komme seg inn og ut av bilen på en mer skånsom og trygg måte. Når det er ekstra kaldt vil det være gunstig å kle hunden i et godt og varmt dekken. Dette vil hjelpe hunden å holde ledd og muskler varme, som igjen bidrar til mindre belastning for kroppen.

Fôrtilskudd med glukosaminer

Det finnes flere fôrtilskudd på markedet. Hos oss kan du blant annet kjøpe Dasuquin som inneholder glukosamin, kontroitin og ASU (ekstrakt fra avokadokjerne), som alle er dokumentert effektive i å støtte leddets funksjon. Dasuquin er et velkjent produkt som svært mange er fornøyd med, blant annet vår egen veterinær Solveig og hennes hund Hufsa! Å sørge for at kroppen har nok næringsstoffer til å gi leddbrusken de beste forutsetninger er viktig.

 

                                                                                                                                             Av Lena Nygaard, Autorisert dyrepleier i VESO

Dasuquin Tyggetab til Hund<25 kg, 80 stk

Fôrtilskudd for ledd med glukosamin, kontroitin og ASU til hund.
801168
«For mange blir rådene over et viktig tillegg til medisiner veterinæren forskriver. Merker du flere av tegnene over er det alltid lurt med en grundig helsesjekk. Husk også på at det hos gamle hunder ofte kreves langt tettere oppfølging enn bare det ene besøket i året for vaksiner. Akkurat som med gamle mennesker er sykdomsbildet hos de gamle kjæledyrene våre ofte sammensatt, og ting kan komme raskt på».
Veterinær Solveig Sveri i VESO