Til toppen
Ferie med hund i sommer? 5 ting du må pakke! | VESO Apotek

Ferie med hund i sommer? - Dette må du pakke!

Vi er mange som skal ut på farten med firbeinte kompiser I baksetet I sommer. Noen ting er det lurt å tenke gjennom før dere skal ut og reise. Her er våre beste tips for en problemfri ferie med hunden din.

Husk å pakke fôr! 

Husk å pakke med det fôret hunden din er vant til. Brå fôrskifter hos hund kan ofte gi diare og urolig mage. Det er sjeldent noe som gir god steming  hverken  biltur eller  hytta med venner. Har du hund som går  spesialfôr  grunn av sykdom er det enda viktigere – da kan du ikke regne med å finne det i vanlige butikker. Hvilket for ulike veterinærkontorer har inne varierer også 

 

Vann er viktig for å unngå dehydrering og overopphetning  

Det er viktig at hunden din får i seg nok å drikke! Og ikke glem å sørge for at det drikkevannet hunden får i seg er like rent som ditt. Hunder kan bli like dårlige som oss mennesker av å drikke skittent vann. Et supplement til vann, og særlig til hunder i høy aktivitet er elektrolyttpulver som Aptus SportX. I tillegg til å balansere elektrolytter tilføres energi  en enkel måte til den høytpresterende hunden. 

 

Stopper for løs mage 

Stress, nytt fôr (om du glemte første punktet  pakkelisten 😉) og uvant miljø er alle ting som kan føre til løs mage og diare. Pass derfor  å ha med en tube ZooLac Multipaste i sekken slik at du raskt kan sette en stopper for diareen. ZooLac Multipaste inneholder aktive leirmineraler fra Zeolit som binder væske, og gjærcellefragmenter som stopper toksiner i skadelige bakterier fra å irritere tarmveggen. 

 

Førstehjelpsskrin 

Ikke glem førstehjelpsskrin slik at du raskt og enkelt kan stelle mindre sår og rifter og slik hindre infeksjoner fra å oppstå. Les mer om hvordan du renser sår i vår artikkel om dette. Det er også lurt å ha med en antiseptisk spray, og en god sårsalve i baggen slik som Medihoney Barrier Cream. Større sår og rifter skal selvsagt tilses av veterinær. 

 

Flåttmiddel til matmor, matfar og hunden selv 

Å sørge for riktig flåttbehandling av hunden din er kjempeviktig - også om du bare skal feriere i Norge. Flått finnes   langt nord som til Norldand. Det er viktig å snakke med veterinæren din og  et middel  resept, det er de stoffene som har sikker effekt. Som et en ekstra beskyttelse, og kanskje mest til matmor og matfar er det også lurt å ha en flaske Centaura  med  tur. Den kan brukes også av oss  2-bein og gir en ekstra beskyttelse når du skal ut  tur i skog og mark! 

 

  

God tur og god sommer fra oss i VESO! 

  

Av veterinær Solveig Bugge Sveri, juni 2021

 

Zoolac Multipaste, 32 ml

Fôrtilskudd ved akutt diaré til alle dyr.
867098A
Tilbud

VESO Førstehjelpspakke til Dyr Stor, 1 stk

Stor Førstehjelpspakke til å ha i stallen, til tur, i bilen eller hjemme dersom ulykken er ute.
600915

Medihoney Barrier Cream, 50 g

Barrierekrem med 30 % medisinsk honning. Primært til fuktige hudproblemer.
938458

Antisept Spray, 100 ml

Desinfiseringsspray til sår hos hund og katt.
632366

Centaura Anti Insektspray, 250 ml

Innsektsspray til menneske, hest og hund. Umiddelbar beskyttelse, også mot flått.
903926